INFORMACE PRO NÁVŠTĚVY – VÁNOČNÍ REŽIM 🌲

Stále pokračujeme v REZERVAČNÍM SYSTÉMU a podle pravidel zveřejněných 4. 12. 2020 na našem FB a webových stránkách, s následujícími změnami:

🧪TESTOVÁNÍ:
POSLEDNÍ TESTOVÁNÍ NÁVŠTĚV před vánočními svátky budeme provádět v pondělí 21. 12. 2020.
NÁVŠTĚVY, KTERÉ CHTĚJÍ PŘIJÍT O VÁNOČNÍCH SVÁTCÍCH (čt 24., pá 25. nebo so 26. 12.), musí doložit písemné potvrzení o provedeném RT PCR vyšetření nebo POC testu s negativním výsledkem ne starším než 48 hodin (nestačí sms nebo e-mail, je nutné přinést písemný doklad s razítkem lékaře nebo odběrového místa)
❗️ UPOZORŇUJEME NA MOŽNOST DOBROVOLNÉHO ANTIGENNÍHO TESTOVÁNÍ, informace na stránkách: www.pardubickykraj.cz, www.nempk.cz, www.medila.cz, www.scimed.cz.
K pravidelnému testování v režimu pondělí/čtvrtek se vracíme od 28. 12. 2020. Prozatím počítáme s testováním i po skončení nouzového stavu.

‼️
DŮLEŽITÉ: Testování provádí zdravotnický personál Domova pro seniory v čase 12 – 15 hod., poslední odběr ve 14.45 hod.!!, vyhrazujeme si právo nepřijmout k testování osoby, které se do tohoto času k testování nedostaví. Prosíme, abyste se na návštěvu dostavili s dostatečným časovým předstihem na provedení a vyhodnocení testu.

📅 REZERVACE: Rezervace návštěv do konce roku 2020 a na první lednový týden 2021 JE NUTNÉ PROVÉST NEJPOZDĚJI DO 22. 12. 2020 do 15 hod. Rezervaci sjednejte u sociální pracovnice (Bc. Zuzana Šimková, DiS., tel. 465 503 403 nebo 736 518 028)

🚫 ZÁKAZ VYCHÁZENÍ:
Vláda svým usnesením zrušila zákaz vycházení pro uživatele Domova pro seniory a po dobu trvání nouzového stavu umožňuje uživatelům vycházky mimo objekt nebo areál zařízení, a to za těchto podmínek:

1. vycházka do 6 hodin bude umožněna a po návratu budou sledovány příznaky onemocnění COVID-19,
2. vycházka nad 6 hodin bude umožněna za podmínky, že uživatel bezprostředně po návratu bude umístěn do oddělených prostor a do 72 hodin od ukončení vycházky bude proveden první antigenní POC test, který bude zopakován za další 3 až 4 dny; umístění do oddělených prostor bude ukončeno v případě negativních výsledků obou testů.
!Uživatel sociálních služeb je povinen používat v průběhu vycházky respirátor alespoň třídy FFP2 nebo KN95!

Rodiny, jejichž senioři budou zařízení Domova pro seniory opouštět, žádáme, aby tuto skutečnost nahlásily sociální pracovnici nejpozději do 22. 12. 2020 do 15 hod.

🎁 DÁRKY:
Prosíme návštěvy, aby do Domova pro seniory nepřinášely žádné čerstvé potraviny, domácí cukroví, vánočky apod. Vánoční dobroty zajišťuje náš stravovací úsek. Přijmout můžeme pouze takové balíčky, které lze dezinfikovat a následně je můžeme předat uživatelům.

Závěrem Vás prosíme o zodpovědné chování, respektování nastavených opatření a ohleduplnost vůči personálu i uživatelům… a připojujeme ke shlédnutí krátké video: https://youtu.be/BPipKU-b42c (zdroj: Lékaři bez hranic).

DĚKUJEME VÁM A PŘEJEME PĚKNÝ ADVENTNÍ ČAS 🎄