NÁVŠTĚVY V DOMOVĚ PRO SENIORY

Od včerejšího večera jsou média plná informací o tom, že od soboty 5. 12. 2020 jsou opět možné návštěvy v Domovech pro seniory a v pobytových Odlehčovacích službách.

Bohužel se do médií dostala pouze část informací (ta líbivá), ale už se neřeklo, že praktická realizace v drtivé většině zařízení není možná bez dalších opatření a upřesnění.
PROSÍM VŠECHNY RODINNÉ PŘÍSLUŠNÍKY, KTEŘÍ SE NA NÁVŠTĚVU DO NAŠEHO DOMOVA CHYSTAJÍ, ABY VYČKALI NA BLIŽŠÍ INFORMACE A STANOVENÍ OPATŘENÍ K NÁVŠTĚVÁM. Informace se objeví na FB a na těchto webových stránkách, věřím že v řádu několika dnů.

V tuto chvíli nemáme k dispozici jiné informace než ty, že bychom návštěvníky měli testovat POC antigenními testy. Bohužel tato pro nás další a nová povinnost s sebou přináší celou řadu komplikací (personálních, organizačních, finančních) a ty je potřeba vyřešit před tím, než se návštěvy v Domově objeví.

MPSV přislíbilo vypracování metodiky, jak k testování návštěv přistupovat, současně čekáme na pokyn MZdrav., kdo a za jakých podmínek bude zajišťovat testy pro návštěvy a jak budou hrazeny.
Dříve než budou vydány tyto bližší pokyny, nemůžeme spustit rezervační systém návštěv. Můžu Vás ubezpečit, že opatření pro návštěvy v českotřebovském Domově pro seniory vydám bez zbytečného odkladu poté, co nám, poskytovatelům sociálních služeb, bude řádně vysvětleno, jak má být nová výjimka realizována v praxi. Sledujte, prosím, naše informační kanály…

Ačkoliv víme, že návštěvy jsou pro naše uživatele v tuto chvíli tím nejdůležitějším, a současně i nejhezčím vánočním dárkem, nemůžeme si ještě dovolit podcenit riziko rozšíření onemocnění COVID-19. V naší organizaci probíhá pravidelné testování uživatelů i personálu a již třetí týden nemáme pozitivně testované. Prosím tedy všechny, kteří budou do zařízení přicházet – respektujte nastavená opatření, dodržujte pokyny… a nezkazte nám to. Děkuji Vám za pochopení!

Magdaléna Peterková, ředitelka